10 toffe activiteiten om met je kindje te ondernemen

activiteiten dreumes peuter kindje

 

Even geen inspiratie? Weet je niet wat je vandaag gaat doen met je dreumes of peuter? Hieronder vind je 10 leuke en makkelijke activiteiten op een rijtje.

voorlezen

  1. Voorlezen

Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Hier is en blijft Dikkie Dik favoriet. Baby’s kijken graag naar de plaatjes en vinden het fijn om naar je stem te luisteren.

 

kinderboerderij

 

 

2. Naar de kinderboerderij

Diertjes kijken en diertjes aaien. Wat een feest! In elke stad of dorp is wel een kinderboerderij te vinden. Bij sommigen mag je alleen kijken maar vaak is er ook de mogelijkheid om cavia’s, geitjes en konijnen te aaien.

 

ballenbak

 

 

3. De ballenbak

Die van ons wordt helemaal gek als hij zoveel ballen bij elkaar ziet. Lekker zwemmen in de ballenbak en gooien met de ballen zorgt voor minstens een uur plezier.

 

zwemmen

 

 

4. Zwemmen

De eerste keer is best spannend. Je sjouwt een heleboel spullen mee en dan moet je jezelf en de kleine nog omkleden. Gelukkig kun je daarna lekker ontspannen en door het water poedelen. Zo’n baby zwemband is fijn als je je baby veilig door het water wilt laten dobberen.

playdate

 

 

5. Playdate met een ander kindje

Een playdate met een  kindje van dezelfde leeftijd is altijd leuk. Als ze nog klein zijn is het meer naast elkaar spelen dan met elkaar. Maar in ieder geval goed om eens te wennen aan andere kindjes.

 

boswandeling

6. Boswandeling

Lekker de beentjes strekken en genieten van de frisse lucht. Er is genoeg te zien in het bos. Bladeren en eikeltjes op de grond. En, hey was dat een eekhoorn?

 

boerderijdag

 

7. Boerderij bezoeken

Bij ons in de buurt (in het Zuiden) worden elk jaar boerderijdagen georganiseerd. Een echte aanrader! Je kunt kalfjes kijken, de koeien bekijken en rondneuzen op het erf. Maar het allerleukste zijn de tractors. Met een beetje geluk mag je er zelfs even in zitten.

 

wandelen

 

8. Wandelen

De buurt verkennen is voor veel peuters al een avontuur op zich. Lekker aan de wandelen en ondertussen alles goed bekijken wat we tegen komen. Water oefent aantrekkingskracht uit. Meerkoetjes, eendjes en zelfs ganzen. Vergeet je het oude brood niet?

 

treinen kijken kindje peuter dreumes

9. Treinen spotten

Dit is, vooral als je een zoon hebt, een erg leuke activiteit. Met mooi weer rijden we op de fiets naar het station. Welke treinen komen er voorbij? Sprinters, intercity’s en goederentreinen. Beetje mensen kijken vanaf een bankje is ook leuk.

 

schilderen peuter activiteiten

 

10. Schilderen

Lekker kliederen met verf. Leg een oud (waterafstotend) tafelkleed neer en doe je kindje een short om. Dit ‘mouwenschort’ is een fijne. Voor de beginnende schilder is het handig om een paar strepen verf op een groot vel papier te spuiten. Je kindje kan de strepen dan met een penseel of kwast verder uitwerken.

 

Wat voor activiteiten doe jij graag met je peuter?

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

One comment

Geef een reactie