[:en]10 dingen die het ik allerleukste vind aan mijn peuter[:]

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

[:en]10 dingen peuter mama allerleukste

 

Logan is nu 2,5 jaar en wat gaat het toch hard allemaal. Hij kan steeds duidelijker praten en zijn motoriek gaat met sprongen vooruit. Hij klimt zelf op de bank, loop de trap op en kan al een aardig eindje rennen. Hij zit nu in de fase: “Logan doen”. En vaak lukt het zelf doen ook best aardig. 

Spelenderwijs leren

Ik vind het geen probleem wanneer hij knoeit of rommel maakt. Zo lang hij ook begrijpt dat je dingen daarna moet schoonmaken of opruimen. Waar ik meer moeite mee heb is het gegil wanneer hij het er ergens niet mee eens is of zijn zin niet krijgt. Dat hoge stemmetje gaat door merg en been!

Nu zetten we hem op de gang als hij door blijft gillen. En hij snapt het concept van even rustig worden op de gang. Ik probeer bewust niet het woord straf te gebruiken. Ik vind het belangrijk dat hij leert hoe hij zijn gevoel op een goede manier kan uiten.

 

Mooie momenten met mijn allerleukste

Op dit moment is mijn kleine mannetje naar het kinderdagverblijf. Ze waren al lekker aan het kleien toen we vanochtend binnen kwamen. Logan vind het dan nog best spannend en blijft dan wat aan me plakken. Gelukkig kunnen zijn juffen hem goed afleiden en zijn aandacht op iets leuks richten. Hij ging lekker naast de juf zitten met zijn deegrollertje en hompje blauwe klei.

Toen ik hem gedag zei rende hij toch nog even terug want hij moest mama nog een kusje geven.

Smelt 🙂 Alhoewel ik het zorgen voor een peuter best pittig vind zijn er een heleboel andere dingen waar ik ontzettend van kan genieten. Mijn favorieten zijn deze:

 

 

 1. ‘s-Ochtends wakker worden met een melodieus: “Mama, maaaamaaah, maaama.”
 2. Samen knuffelen op de bank met Dikkie Dik, Dribbel en Bossi.
 3. De verwondering op zijn kleine gezichtje als er na het leeglopen van het bad een draaikolkje ontstaat.
 4. Met papa en mama Madagascar kijken en samen dansen op ‘I like to move it’.
 5. Hoe blij hij kan worden van een Kinder Surprise ei.
 6. Een boswandeling maken en overal ‘nieuwe’ dingen zien.
 7. Hoe blij hij is om me te zien als hij thuis komt van de opvang.
 8. Dat ik hem wel kan verstaan.
 9. Dat hij helemaal enthousiast wordt van samen de was doen.
 10. Zijn kleine handje in de mijne als we aan het lopen zijn.

Ik kan zo genieten van deze kleine dingen en mooie momenten.

 

Wat vind jij het allerleukste aan jouw peuter?

 

 [:]

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

5 comments

 1. Cassandra @ Powered By BLING says:

  When Mini Me was a toddler, our favorite bonding time thing to do was snuggle up together, make funny faces at each other and then have tickle wars where we each tried to make the other laugh as hard as we could until we screamed for mercy. She’s now almost 11 and we still love to do that!

Leave a Reply