Hoe blijf je warm op kantoor? 6 Tips om op te warmen

warm blijven op kantoor

 

Ben jij ook zo’n koukleum? En zit je in zo’n ‘modern’ kantoorpand? Dan is de kans groot dat jij ook vaak klaagt over de temperatuur in het kantoor c.q. de kantoortuin. En niets is zo hinderlijk dan afgeleid worden door ijskoude handen en bibberende benen.

Laat deze 6 tips die je helpen opwarmen 😉

 

1. Warmte van binnen uit

Een inkoppertje, maar een stomende kop thee of koffie warmt je op van binnen. Door naar de koffieautomaat te lopen komt de bloedcirculatie in je benen weer op gang. Wees lief en neem voor je collega’s ook een vers bakkie mee. Je handen zullen je ook dankbaar zijn wanneer je die om je warme kop koffie slaat.

2. Laagjes

Door laagjes te dragen houd je je lichaamswarmte beter vast. Over je ondergoed draag je het beste een hemd en een longsleeve als basislaag. En daarover een gebreide trui of vest. Om het af te maken kun je nog een brede shawl of omslagdoek om je schouders draperen.

3. Naar buiten

Wat? Je hebt het al zo koud en dan ook nog naar buiten? Jazeker. Ook als ziet het er buiten mistroostig uit. Een wandeling in je pauze doet wonderen. Door de kou buiten waardeer je straks je kantoor des te meer. Door het lopen laat je je lichaam een tandje harder werken en zorg je er zelf voor dat je warmte genereert. Ook is de frisse lucht goed voor je gezondheid én je weerstand.

4. Soep

Wat mij betreft de fijnste manier op weer op temperatuur te komen. Ga even van je werkplek af en geniet van een hete kom soep. Het warme voedsel zorgt ervoor dat je je weer ‘mens’ voelt en je de rest van de dag aan kunt.

5. Spelen

Hopelijk heb jij een fijne werkomgeving waar ook ruimte is voor ontspanning. Daag je collega uit voor een potje tafeltennis of verbreek het Air hockey record. Kortom kom in beweging en ga lekker een kwartiertje spelen.

6. Thermoregulatie

Op de website van EetPaleo.nl vond ik een interessant artikel over thermoregulatie. Wist je dat je je lichaam kan trainen om het niet koud te hebben? Het is geen korte termijn oplossing maar wellicht het proberen waard.

 

Hoe blijf jij warm op je werk?

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 comments

Geef een reactie