3 Tips om weer aan de slag te gaan na je zwangerschapsverlof (+ winactie!)

zwangerschapsverlof

Door Bas

Om als kersverse moeder na een periode van veel aandacht voor je kind en slapeloze nachten weer aan het werk te gaan, kan best pittig zijn. Grote kans dat je je kind gaat missen en weer moet wennen aan de sfeer op het werk. Toch hebben veel vrouwen ook wel weer zin om aan de slag te gaan. Om de overgang wat soepeler te laten verlopen, heb ik een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet.

 

Langsgaan op je werk

Na een lange periode van afwezigheid is de kans groot dat er veranderingen hebben plaatsgevonden op je werk. Ga daarom een aantal weken voordat je weer gaat beginnen even langs op kantoor. Je kunt je baby natuurlijk meenemen dit wordt ongetwijfeld door veel collega’s gewaardeerd. Op deze manier zie je iedereen weer even en kan je op de hoogte worden gesteld van alle ontwikkelingen. Dit maakt de stap naar de eerste werkdag straks minder groot.

 

Rechten na je zwangerschapsverlof

In de wet staat geschreven dat je een kwart van je werktijd mag besteden aan het voeden van je baby, het voedingsrecht. Mocht je borstvoeding blijven geven dan kun je op je werk kolven of als je dichtbij de opvang van je kind werkt, borstvoeding geven. Overleg dit van tevoren wel even met je leidinggevende voordat je weer begint met werken. Dit recht geldt tot maximaal negen maanden na de geboorte van je kind.

 

Geef jezelf de tijd

Moeder worden is een gebeurtenis die de balans tussen leven en werken aan het wankelen kan brengen. Het combineren van het moederschap en je volledig inzetten op het werk kan een uitdaging zijn. Je kunt simpelweg niet alles tegelijk. Met name in het begin zal het even wennen zijn. Geef jezelf daarom de tijd en maak niet te snel grote beslissingen.

 

Mocht je na een tijdje toch op zoek willen gaan naar een baan die beter bij jouw nieuwe leven past, dan begin je weer opnieuw aan het sollicitatieproces. Een tijdrovend en soms lastig proces waar je waarschijnlijk wel wat hulp bij kunt gebruiken. Sollicitego biedt jouw de juiste handvatten om weer aan de slag te gaan en geeft je advies omtrent jouw curriculum vitae, motivatiebrief en sollicitatiegesprek. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken en kun je de perfecte baan vinden die aansluit op jouw wensen.

Laat in je comment weten welke tip jij hebt voor kersverse moeders en win een cv-check t.w.v. E 65,-!

Deze actie loop tot 28 december 2017

 

 

Over Bas, eigenaar Sollicitego

Als creatieve ondernemer creëer ik met veel plezier kansen voor zowel onze cliënten als het team. Wij zijn de specialist in solliciteren en inspireren dagelijks sollicitanten, zodat ook zij succesvol een baan veroveren.

www.sollicitego.nl

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

One comment

Geef een reactie