Schilderijen

1.Positiviteit

Hedendaagse kunst | schilderij | abstract | acryl | plus |

 

schilderij hedendaags acryl

kruis cross schilderij hedendaags kunst

 

schilderij abstract acrylverf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Positiviteit

De terugkerende depressies in mijn leven zijn vervelende periodes. Het positieve eraan is dat ze me inspiratie geven om te schilderen. De grote plus staat dan ook voor positiviteit in het leven. Ondanks de donkere periodes weet ik altijd wel wat te vinden waar ik dankbaar voor ben en waar ik kracht uit put.

Schilderen is voor mij een uitlaatklep. Emoties die ik soms moeilijk kan verwoorden vinden hun weg via mijn handen door mijn penselen en verf op het doek. Intuïtief zet ik streken waar na verloop van tijd zich een beeld vormt. Door middel van associatie werk ik dat beeld verder uit.

De kleur groen staat voor mij voor groei. Van elke depressieve episode leer ik weer meer over mezelf. Ik groei omdat ik er steeds weer wat sterker uit kom.

 

Materiaal

Acrylverf op canvas, vernis.

Acrylverf droogt snel en past goed bij mijn snelle manier van werken.

Nadat de eerste laag is gedroogd breng ik meerdere lagen verf aan om diepte te creëren.

 

Afmetingen

40 cm x 50 cm x 2cm

 

 

Hedendaags schilderij, acrylverf op doek, vernis. Grove streken, dikke lagen acrylverf, symbool. De plus staat voor positiviteit.
Groen | plus |

 

Volg me op Instagram voor een kijkje achter de schermen.

 

2.Mist

Hedendaagse kunst | schilderij | abstract | acryl | strepen |

 

schilderij kunst hedendaags acryl  

 

Mist

De terugkerende depressies in mijn leven zijn vervelende periodes. Het positieve eraan is dat ze me inspiratie geven om te schilderen. Wanneer ik last krijg van de ‘donkere wolk’ is het lastig om dingen helder te zien. Ik heb geen concrete doelen maar leef bij de dag. Dat is op die momenten ook het beste. Goed voor mezelf zorgen en een flinke stap terug nemen. Het maakt dan ook niet uit dat de toekomst niet duidelijk is, het is zoals het is.

Schilderen is voor mij een uitlaatklep. Emoties die ik soms moeilijk kan verwoorden vinden hun weg via mijn handen door mijn penselen en verf op het doek. Intuïtief zet ik streken waar na verloop van tijd zich een beeld vormt. Door middel van associatie werk ik dat beeld verder uit.

De kleur paars staats voor mij voor balans. Het is een combinatie van de warme kleur rood en de koele kleur blauw. Van elke depressieve episode, waarin ik uit balans raak, leer ik weer meer over mezelf. Ik val in een diep gat maar sta daaruit ook weer op met nieuwe handvatten om mezelf staande te houden.

 

Materiaal

Acrylverf op canvas.

Acrylverf droogt snel en past goed bij mijn snelle manier van werken.

Nadat de eerste laag is gedroogd breng ik meerdere lagen verf aan om diepte te creëren.

 

Afmetingen

60 cm x 80 cm x 2cm

 

 

 

Hedendaags schilderij, acrylverf op doek. Grove streken, meerdere lagen acrylverf. De kleur paars staat voor balans.
Paars | strepen |

 

 

3.Ripple

Hedendaagse kunst | schilderij | abstract | acryl | golven|

 

schilderij hedendaags abstract acryl

 

 

 

 

 

Ripple

De depressies zijn een terugkerend patroon in mijn leven. Ze beginnen met 1 negatieve gedachte die aanzet kan geven tot een neerwaartse spiraal. Zo is dat ook met dankbaarheid. Een positieve gedachte kan een keten van positiviteit in gang zetten en zo een ‘ripple’ effect creëren. Zoals een regendruppel die in een vijver valt en vanuit 1 punt zich in steeds grotere cirkels uitbreidt.

Schilderen is voor mij een uitlaatklep. Emoties die ik soms moeilijk kan verwoorden vinden hun weg via mijn handen door mijn penselen en verf op het doek. Intuïtief zet ik streken waar na verloop van tijd zich een beeld vormt. Door middel van associatie werk ik dat beeld verder uit.

De kleur blauw staat voor mij voor het element water. Het kan zacht kabbelen als een stromend beekje of verwoestend zijn als een wilde rivier. Het is voor mij de kunst om balans te vinden russen twee uitersten, zwart en wit, zacht en hard. Dobber ik zachtjes mee met de stroom of vaar ik tegen de stroming in?

 

Materiaal

Acrylverf op canvas, vernis.

Acrylverf droogt snel en past goed bij mijn snelle manier van werken.

Nadat de eerste laag is gedroogd breng ik meerdere lagen verf aan om diepte te creëren.

 

Afmetingen

30 cm x 30 cm x 4cm

 

 

Hedendaags schilderij, acrylverf op doek. Grove streken, meerdere lagen acrylverf. De kleur blauw staat voor het element water.
Blauw | golven |

 

 

 

4.Regenboog

Hedendaagse kunst | schilderij | abstract | acryl | spectrum|

 

kunst wanddecoratie hedendaags abstract kleur

 

Regenboog

De depressies zijn een terugkerend patroon in mijn leven. Ze beginnen met 1 negatieve gedachte die aanzet kan geven tot een neerwaartse spiraal. Zo is dat ook met dankbaarheid. Een positieve gedachte kan een keten van positiviteit in gang zetten en zo een ‘ripple’ effect creëren. Zoals een regendruppel die in een vijver valt en vanuit 1 punt zich in steeds grotere cirkels uitbreidt.

Schilderen is voor mij een uitlaatklep. Emoties die ik soms moeilijk kan verwoorden vinden hun weg via mijn handen door mijn penselen en verf op het doek. Intuïtief zet ik streken waar na verloop van tijd zich een beeld vormt. Door middel van associatie werk ik dat beeld verder uit.

In dit werk staat een spectrum  aan kleur centraal. Pas op het doek worden de basiskleuren vermengd waaruit weer nieuwe kleuren ontstaan. Ik ga uit mijn comfort zone om nieuwe dingen te ontdekken. Om mijn grenzen te verleggen zonder daarbij over mijn eigen grenzen heen te gaan.

 

Materiaal

Acrylverf op canvas, vernis.

Acrylverf droogt snel en past goed bij mijn snelle manier van werken.

Nadat de eerste laag is gedroogd breng ik meerdere lagen verf aan om diepte te creëren.

 

Afmetingen

80 cm x 60 cm x 2cm

 

 

Hedendaags schilderij, acrylverf op doek. Grove streken, meerdere lagen acrylverf. Het kleurenspectrum staat voor wat er gebeurd wanneer je uit je comfortzone treed.
spectrum | regenboog |

 

Volg me op Facebook voor een kijkje achter de schermen.

 

5.Mozaïek

Hedendaagse kunst | schilderij | abstract | acryl | mozaïek| papier | palmwax

 

mozaiek schilderij kunst uitlaatklep

 

Mozaïek

Tegenwoordig leven we, wanneer we niet uitkijken, in een constante staat van alertheid. De mobiele telefoon ligt binnen handbereik. Zo ook nieuws, nieuwtjes, updates, likes, comments. De een belangrijker dan de ander. Hoe leuk social media ook kan zijn het weerhoudt mij er soms van om echt te leven en in het hier en nu te zijn.

Teveel afleiding zorgt bij mij voor ruis in mijn hoofd. Schilderen en creatief bezig zijn helpt me om weer te aarden en rust te vinden. Dit werk laat goed de onrust en dynamiek zien van de constante stroom van nieuws.

In dit werk staat dynamiek centraal. Je ziet vaag de omtrek van een man en een vrouw. Ze staan met hun ruggen tegen elkaar aan en kijken geconcentreerd naar het schermpje van hun mobile device. Daarom heen zijn verschillende kleuren in een muziekpatroon neergelegd. Deze staan van alle stromen informatie waarmee we elke dag te maken krijgen.

 

Materiaal

Acrylverf op canvas, papier, palmwax.

 

Afmetingen

40 cm x 40 cm x 5cm

 

 

Grove streken, meerdere lagen acrylverf. Het mozaiekpatroon staat voor de verschillende nieuwsstromen.
mozaïek  | ruis |

 

6.Schaduw

Schilderij | abstract | acryl | donker

 

Schaduw

Ook wanneer het wel goed met me gaat voel ik altijd een schaduw achter me. Loerend vanuit het donker, klaar om toe te slaan als ik even niet goed op let. Gelukkig sta ik tegenwoordig beter in contact met mijn lijf. En merk ik signalen beter op. Ze zeggen me waar mijn lijf behoefte aan heeft en geven aan waar mijn grenzen liggen.

Dat is soms nog wel een dingetje. Omdat ik wel gewoon net als ieder ander wil zijn. En al die ballen omhoog wil houden. Lastig soms om te accepteren dat dat voor mij niet goed is. Het zoeken naar de ideale balans is nog steeds gaande. Maar ik ga door en sta na elke val weer op om weer een andere weg in te slaan en te kijken waar die naar toe leidt.

 

Materiaal

Acrylverf op canvas.

 

Afmetingen

100 cm x 70 cm x 3cm

 

 

Grove streken, meerdere lagen acrylverf. 
schaduw  | kleur | donker

 

7. Mozaik goud

 

wanddecoratie kunst schilderij hedendaags

8. Mozaik sneeuw