Dagje Dierenrijk Nuenen

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

dierenrijk nuenen familie-uitje

Vorige maand hadden we ons jaarlijkse familie-uitje. Samen met mijn moeder en haar vriend, mijn zusjes en hun mannen en natuurlijk mijn 2 mannen gingen we een dagje naar Dierenrijk Nuenen. Wat net ten oosten van Eindhoven ligt. 

Winnen doe je bij…Dierenrijk Nuenen

Lekker dieren kijken en door het park wandelen, een geschikt uitje voor 3 generaties. We hadden via de Postcodeloterij 8 vouchers ‘gewonnen’ dus we hoefden nog maar 1 kaartje te kopen, erg fijn! Anders betaal je E 19,- aan de kassa (vanaf 3 jaar). De uitrijmuntjes kosten E 6,-

Het park is gericht op kleine kinderen. We zagen dan ook vooral gezinnen en opa’s en oma’s met peuter en kleuters.

Bij de ingang werden we opgewacht door dit nieuwsgierige stokstaartje.

 

dierenrijk nuenen stokstaartje familie-uitje

 

De dieren zien er goed verzorgd uit en zijn ook voor de kleintjes makkelijk te bekijken. De verblijven en het groen zijn goed onderhouden. Door de bordjes te volgen kom je langs alle dieren en dat zijn er een hele hoop, maar liefste 57 soorten.

Er zijn 2 grote speeltuinen in het park en ze hebben ook nog een indoor apenkooi. Fijn als je met de hele familie bent. Dan kan tante, oom, oma of opa ook ff de kleine in de gaten houden 😉

olifant dierenrijk nuenen familie-uitje

Kijk deze fotogenieke olifant nou. Er werd nog gespeculeerd of het nu een Indische of Aziatische olifant is. Volgens de Dierenrijk app is dit een Aziatisch exemplaar.

Er is ook een enorme volière met hele bijzonder vogels. Waaronder deze lelijkuhhh…..knapperd.

 

gierparelhoen

 

Dit is een gierparelhoen. Deze Afrikaanse vogel eet graag zaden, wormen en insecten en houdt niet van vliegen.

Zo, weer iets geleerd.

 

De speeltuin blijft toch de leukste attractie

 

dierenrijk nuenen speeltuin

 

Logan’s favoriete speeltoestel is de vogelnest schommel. Helemaal heerlijk als je door je moeder geduwd wordt.

 

Opa aap

dierenrijk nuenen

Aapjes kijken vind ik altijd een van de leukste dingen in de dierentuin. Deze ‘opa chimpansee’ was druk in de weer met een jute zak.

Op het eind van de dag dronken we een kop koffie op het terras terwijl Logan en ik nog even gingen apenkooien. Het is zo mooi om mijn kleine vent te zien genieten.

Familie-uitjes vind ik een mooie traditie, even ontspannen, samen zijn en herinneringen maken. En volgend jaar zijn we alweer met z’n 10-en 🙂

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a Reply