Blijmakers, dingen waar ik dankbaar voor ben

dankbaar

Het afgelopen jaar ben ik een andere koers ingeslagen. Langzaam maar zeker heb ik mezelf getraind mijn mindset te veranderen. En wat daar heel goed bij helpt is dankbaar zijn. Niet denken aan alle dingen die je nog wil. Maar tevreden en content zijn voor wat je al hebt mogen ontvangen. En die dankbaarheid zit ‘em juist in de kleine dingen.

Vetrouwen in wat er komt

Ik ben bijvoorbeeld enorm dankbaar dat ik op een zeker punt controle heb leren loslaten. Dat ik me open stel en er vertrouwen in heb dat er dingen op mijn pad komen die mij laten groeien en me verder helpen. Dat klinkt wellicht wat zweverig. Maar het heeft mij geholpen om me meer ontspannen te voelen en de focus te durven leggen op wat ik echt leuk en belangrijk vind.

Volg je hart

Ook weer een cliche maar zo waar. Wanneer je werk doet of een leven leid dat niet resoneert met wat jij diep in je hart wil wordt je ongelukkig. Deze les heb ik de afgelopen jaren bij elke baan weer voor geschoteld gekregen. Het duurde even maar het kwartje is gevallen.

Omdenken of omdraaien

Ik heb gemerkt dat de dingen of situaties die je als negatief ervaart ook positiviteit met zich meebrengen. Zoals dat ik op dit moment geen baan in loondienst heb. Dit zorgde aanvankelijk voor stress over financien en onzekerheid voor wat de toekomst brengt. Maar ik realiseer me ook dat het veel voordelen met zich mee brengt. Ik kan zelf mijn zoon naar school brengen en weer ophalen. En ik heb nu de tijd om mijn energie te stoppen in de activiteiten die mij echt blij maken.

To blog or not to blog

Ik vind het zo fijn dat ik weer tijd heb om te schrijven. Voor mij een belangrijke uitlaatklep. Woorden vloeien veel makkelijker uit mijn vingers dan uit mijn mond. En doordat ik weer meer energie in mijn blog stop komen er ook weer leuke opdrachten op mijn pad. Ik merk dat ook mijn Samsung Galaxy Note 9 hierin steeds belangrijker wordt.

Mijn mail komt rechtstreeks op mijn telefoon binnen en ik zie meteen welke posts populair zijn. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar mijn Samsung is toch wel onmisbaar geworden.

Dromen, durven, doen

Toen ik op 21-jarige leeftijd klaar was met de VAVO moest ik gaan kiezen wat ik wilde gaan studeren. Ik twijfelde tussen de kunstacademie en de opleiding Museologie. Uiteindelijke koos ik voor het laatste. Ik was bang dat ik niet genoeg talent had om toegelaten te worden tot de Kunstacademie. Ik schreef me niet eens in om het te proberen maar koos voor de minder spannende optie.

Nu zijn we 13 jaar verder. En ik voel nog altijd de urge om te schilderen. Er zit iets in mij wat er uit móet. Ik doe het graag want ook schilderen is een uitlaatklep. En ik voel de behoefte om me er technisch in te ontwikkelen. Om beter te worden in wat ik zo graag doe.

En nu heb ik de tijd. Niets ligt nog vast, alles ligt open en dat geeft vrijheid. 7 September is mijn eerste schooldag. Ik start met de parttime opleiding schilderkunst aan Academie Arendonk. En op die eerste dag krijg ik ook te horen of ik daadwerkelijk aan de slag mag. Ik heb er vertrouwen in dat het lukt 🙂

Wanneer voel jij je dankbaar?

In mijn bulletjournal heb ik een aantal pagina’s gewijd aan mijn dankbaarheidslog. Ik noteer wat me op een dag blij heeftt gemaakt. Dat kan zijn een dagje uit met mijn gezin zijn. Of een lief appje op mijn Samsung Galaxy Note 9.

Het kan heel klein zijn. Die mooie vlinder die door de tuin vloog. Of een bloem die net uit te knop komt. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

3 comments

Geef een reactie