De ring als symbool van verbondenheid

 

 

 

Op 24 juni 2016 zijn Sjoerd en ik een geregistreerd partnerschap aangegaan. We hadden inmiddels samen een huis gekocht, een zoon gekregen maar nog niets officieels vastgelegd. Omdat Logan in ons leven kwam vonden we het belangrijk om voor hem alles goed geregeld te hebben. En ik vond het na 7 jaar ook wel tijd 😉

Geregistreerd partnerschap, zonder ringen

We kozen er voor om ons te laten registeren als partners. Dat klinkt totaal niet romantisch maar een grote trouwerij zat er helaas niet in. Daarom hielden we het klein met alleen onze ouders en zussen. Tijdens de 15 minuten durende ceremonie hebben we geen ringen uitgewisseld. Toch heb ik dat altijd een van de mooiste dingen aan een huwelijksceremonie gevonden. Door de symboliek die een ring uitdraagt. Je laat ermee zien dat je ‘bezet’ bent en de ring is een eeuwige cirkel zonder begin of eind. Maar voor op dat moment was het zetten van de handtekeningen voldoende.

 

Stoer staal

Totdat ik van Names4Ever de uitnodiging kreeg om hun ringen te reviewen. Ik dacht, hey dit is een leuke mogelijkheid om alsnog die ringen die ik graag wilde te bestellen! Sjoerd is niet zo van de sierraden en een trouwring was voor hem eigenlijk ook geen must. Maar ik dacht, ik vraag gewoon wat hij er van vindt en dan zien we wel. Ik liet hem de ring met naam zien op de site van Names4Ever en zijn oog viel op de zwarte stalen ringen. Die vond hij gelukkig wel stoer. Hij vroeg nog wel gekscherend of het niet teveel op een rouwband leek 😉

Ik vond die zwarte ringen ook gaaf. Geen standaard gouden trouwring maar gewoon een simpele, robuuste ring. Ik houd niet zo van bling en wilde graag een ring die ik altijd kan dragen. Ik zou met niet prettig voelen met een dure ring met diamanten om mijn vinger. Deze ring wil ik altijd kunnen dragen, ook als ik in de tuin werk of onder de douche ga. Het is voor mij een reminder aan onze verbintenis, aan de herinneringen die we samen hebben gemaakt en die nog zullen komen.

 

 

names4ever trouwring ring met naam symboliek ringen

 

 

Op de foto hierboven zie je onze ringen zonder de inscriptie. Zo vind ik ze het mooist, simpel en clean. De ringen zijn te bestellen in de maten 16mm tot en met 21,5 mm. Ik heb dunne vingers en koos daarom voor de smalle zwarte ring van 4 mm breed in maat 16. Voor Sjoerd bestelde ik de 8 mm brede ring in maat 21,5mm.

Je kunt uit 6 verschillende lettertypes kiezen voor de inscriptie. Ik koos voor Viva Font. Het zou tof zijn wanneer je een preview krijgt te zien zodat je een beter beeld krijgt hoe het lettertype uitpakt. Bij nader inzien had ik het mooier gevonden wanneer de inscriptie aan de binnenkant van de ring zou zitten en had ik waarschijnlijk voor een ander lettertype gekozen.

 

 

inscriptie ring ringen

 

 

Het bestelproces ging verder vlot en de ringen werden snel geleverd. Ik ben blij dat ik nu alsnog een trouwring heb die symbool staat voor mijn verbintenis met Sjoerd.

 

Wat voor trouwring draag jij?

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

One comment

Geef een reactie