DIY: wasco beertjes

budget besparen diy cadautjes mamablogger

 

In voorgaande posts heb je misschien al gelezen dat ik op de bespaartour ben. Mijn man en ik zijn beide werkzoekende. Deze situatie vraagt om creativiteit en aanpassingsvermogen. Wat niet altijd even gemakkelijk is.

Zo ook wanneer het op feestjes aankomt. Wat doe je als je graag op een uitnodiging in gaat maar eigenlijk niet het budget hebt voor een cadeautje? Vooral bij kinderverjaardagen vind ik dit lastig want dan kun je echt niet zonder cadeautje aan komen.

Ik nam het boek Living well, spending zero van Ruth Soukup er weer eens bij om inspiratie op te doen. Ik vond een aantal DIY ideeën die ik graag uit wilde proberen. Omdat ik een cadeautje voor twee kindjes van 3 en 4 jaar zocht besloot ik om zelf wasco krijtjes te maken. Niet ‘from scratch’ maar leuke figuurtjes maken door bestaande wasco krijtjes om te smelten.

Deze DIY is simpel en ook leuk om met behulp van je kind te doen.

 

Wat heb je nodig?

  • siliconen vorm
  • wasco krijtjes
  • mesje
  • oven
  • bakplaat

 

diy momblogger budget cadeautjes

 

Kleur bekennen

Zet de oven aan op 225 C graden.

Sorteer de krijtjes op kleur. Ik koos er voor om beertjes met meerdere kleurtjes te maken maar je kunt natuurlijk ook voor 1 kleur kiezen. Verwijder het papier en breek het krijtje in stukjes. Wanneer je voor een enkele kleur gaat vul je het vormpje op en anders doe je in elk vormpje 1 in stukjes gebroken krijtje.

 

diy cadeautjes wasco krijt mama

 

Zet de vorm in de oven en wacht een paar minuutjes. Wanneer de was is gesmolten haal je de vorm uit de oven en laat je deze afkoelen. Als je meerdere kleurtjes in een vormpje wilt voeg je een andere kleur krijt toe en herhaal je het proces.

 

wasco upcycle diy cadeautjes

 

Laat de was afkoelen en verwijder de vorm na een paar uur. Ik was positief verrast door het resultaat. Ik hoop dat de kindjes ze ook leuk vinden.

 

diy cadeau kind blogger budget

Maak jij ook weleens zelf cadeautjes?

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 comments

Geef een reactie