#DIYmetViking Bloggersevent

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

#diymetviking bloggers event

 

Ik ben voor de allereerste keer naar een Bloggers event geweest. En het was leuk!

Voor wie op kantoor werkt of heeft gewerkt komt de naam Viking vast bekend voor. Je kunt er allerhande kantoorartikelen bestellen. Maar wist je dat ze ook veel producten verkopen om creatief mee bezig te zijn? Ik niet in ieder geval. Op het #DIYmetViking event kon ik aan den lijve ondervinden dat je creatief kan zijn met kantoorartikelen.

#DIYmetViking @Studio Zeeburg

We werden ontvangen door Saskia en de Britse Alice die de hosts waren van het #DIYmetViking event. Met een lekker bakje koffie kon ik @Studio Zeeburg van de lange rit in de auto bijkomen. Een prachtige locatie waar ik, heel fijn, voor de deur kon parkeren.

 

Scrapbooking

We waren met 24 dames en 1 man en werden verdeeld in 3 groepen. Mijn groepje begon met Scrapbooking, een workshop die door Sandra van Scrap & Co werd gegeven. Ik had verwacht dat we aan de slag gingen met foto’s. Maar dat was niet het geval. Met inkt en sjablonen creëerden we een voorkant voor een schrift. Heerlijk zo aan de slag met kleur, stempels en papier. Het duurde niet lang voordat we allemaal vieze vingers hadden van de inkt.

 

#DIYmetviking scrapbooking workshop

 

 

Handlettering

Na een korte theepauze gingen we verder met Handlettering, de workshop waar ik het meest naar uit had gekeken. Thuis probeer ik wel eens wat, maar het ontbrak me aan techniek om echt mooie schrijfsels te maken. Mirjam van Handletters.nl leerde ons de fijne kneepjes van mooie, fancy letters maken. Want hoe zorg je er nu voor dat het er mooi uitziet? We oefenden met schreven, dikke en dunne letters, smalle en brede. En ook hoe je een banner kunt maken kwam aan bod. Mirjam zelf vertelde dat ze oefent door haar boodschappenlijstjes te handletteren. Nu wil ik zo ver niet gaan maar een goede oefening is dat zeker.

 

handlettering #diymetviking

 

Stempels maken

Na de tweede workshop was het tijd om te lunchen. De lieve mensen van Studio Zeeburg hadden heerlijke broodjes en een gezonde pastasalade klaargemaakt. Natuurlijk stond ik als eerste in de rij om te smullen van al het lekkers. Na nog een tweede ronde (voor mij dan) en het beter leren kennen van de andere bloggers was het alweer tijd voor de laatste workshop. De tijd ging enorm snel. Ik merkte dat ik al aardig moe begon te worden. Toch kreeg ik gelukkig nieuwe energie van de workshop stempels maken, gegeven door Salut Stefanie. Ik bedacht dat ik een MomMandy stempel wilde maken. Maar op advies van Stefanie koos ik er voor om alleen 2 hoofdletters te gutsen. We maakten een stempel uit een rechthoekige gum en dat ging best goed. Wat heerlijk ook om al die creativiteit om mee heen te zien. Ik kan daar echt blij van worden. Zo in goed gezelschap lekker creatief met je handen bezig zijn.

Met de stempel bedrukten we een tijdschriftenorder. Dat was nog best lastig omdat die ondergrond erg glad was. Ik ging voor een minimalistisch iets. In mijn groepje zag ik prachtige bladeren, veertjes, theekopjes en fotocamera-stempels voorbij komen. Echt leuk om zelf eens te doen. De gummen koop je bij Action en zo’n gutssetje bij de betere kunst- en knutselbenodigdhedenhandel.

 

stempels mAKEN #DIYmetViking

 

Wat een topdag! Na afloop kregen we nog een leuke goodiebag mee naar huis om thuis creatief mee aan de slag te gaan. Wat er in zit en wat ik daar mee ga doen lees je in een volgende blog.

 

Fijne dag!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

One comment

Leave a Reply