Doelen voor het nieuwe jaar: groeien & genieten!

doelen 2018 goede voornemens

 

Goede voornemens zijn leuk, maar doelen daar heb je wat aan. Want doelen kun je SMARTi maken. Weet je vast nog wel van school ;-).

In 2018 wordt ik alweer 34 jaar, holy sh*t. Dat klinkt zo oud en volwassen en alsof je alles al voor elkaar moet hebben. In mijn hoofd dan he.

Daarom voor 2018: 8 doelen die mij (en wellicht jou ook) helpen groeien.

 

1. De bruine boulderroutes masteren

Nieuwe dingen doen zorgt er voor dat je je grenzen verlegt. En dat heb ik dus gedaan met boulderen. Ik deed mee met de sportactie van Albert Heijn waar je kon sparen voor proeflessen bij diverse sportclubs. Ik ben toen gaan boulderen bij Block013. Het boulderen daagt mij uit omdat je niet alleen je kracht gebruikt maar ook je hoofd. Ik vind het nog wel spannend om alleen te gaan trainen maar ik hoop snel een boulder buddy te vinden om samen de boulders te trotseren.

 

verzorgende

 

2. Doorstromen naar het 2e jaar Verzorgende IG

Wellicht is dit een logische stap omdat ik in september 2017 ben begonnen met deze opleiding. Maar voor mij is dit best een uitdaging. Weet je dat ik eigenlijk nog geen studie heb afgerond en dus geen diploma heb? Voor mij dus best een big deal om deze studie wel te laten slagen. Toen ik eraan begon wilde ik er graag snel klaar mee zijn. Ik had plannen om te versnellen want het was toch ‘maar’ MBO 3 niveau, dus dat moest wel lukken. Maar nu 4 maanden later vind ik het wel best zo. Een dag in de week school, 24 uur werken en daarnaast zorgen voor Logan. Vanuit werk en school heb ik weinig druk en dat werkt goed om de depressieve episodes op te vangen. Dus voor nu is dit een prima tempo.

 

capsule wardrobe

 

3.  Het hele huis minimaliseren

Als ik kijk naar de sh*tload aan spullen die Kringloop Tilburg bij ons heeft opgehaald de afgelopen maanden zou ik al een heel eind moeten zijn. Maar goed, al die spullen heb ik in de afgfelopen 33 jaar bij elkaar verzameld. En die zijn dus niet zomaar verdwenen. Ik haal veel inspiratie uit The Minimalists en het boek van Marie Kondo. Maar wat me tot nu toe het meest geholpen heeft is leren nee te zeggen. Nee tegen: “Hey ik heb dit nog is dat niet iets voor jou?” of “kijk eens wat ik voor je heb meegenomen”. Vooral nee zeggen tegen spullen waarvan ik dacht dat die van pas konden komen. The Minimalists hebben een heel hoofdstuk gewijd aan ‘Just in case items’.

En die ‘komen vast nog van pas’ items ben ik dus langzaam maar zeker aan het minimaliseren. Mijn kledingkast is tegenwoordig een capsule wardrobe. Alles wat in mijn kast hangt past mij en past bij elkaar. Ik kan in een oogopslag zien wat ik heb en dat maakt het makkelijker om te kiezen wat ik aan wil doen. Nu is dat tegenwoordig al een eitje omdat ik voor mijn werk een unifrom draag, lekker makkelijk.

Mijn boekencollectie is afgeslankt naar een enkele Billy boekenkast en ik kocht een papierversnipperaar om me te ontdoen van het meeste van mijn papieren administratie. Stiekem dus best al wat gedaan.

 

4. Een nieuwe tattoo

Dit staat ook al heel lang op mijn verlanglijstje. Maar ik liep steeds tegen een ontoereikend budget aan. Maar ik heb gespaard en besloten dat ik iets speciaals voor mezelf wil kopen. Ik ben het afgelopen jaar enorm gegroeid en daar ben ik trots op. Mijn nieuwe tattoo zal dit symboliseren.

Halverweg januari heb ik een afspraak bij Bobson Ink. Can’t wait!

 

het leven is een feestje

 

5. Mijn verjaardag vieren

Voorheen vond ik het nooit fijn als mijn verjaardag eraan kwam. Dan keek ik terug op het jaar daarvoor en zag ik vooral waarin ik gefaald had. Nu kan ik beter relativeren en tevreden zijn met de dingen die wel al beter gaan en waar ik dankbaar voor ben.

Ik wil geen groot feest. Gewoon een get to getter met vriendinnen en wat lekkers.

 

 

6. MomMandy laten groeien

Dit is een lastige, want wat wil ik nu met mijn blog? Wil ik meer volgers, meer unieke bezoekers, meer shares? Het is super tof als ik zie dat mijn artikelen gelezen worden. Maar het kost ook veel tijd en energie.

Schrijven is nog steeds mijn grootste passie en daar wil ik in groeien. Dus daar wil ik ook tijd en energie in steken in combinatie met doel 1 en 2.

Voor nu is 1 nieuw artikel per week haalbaar. En dat ga ik dan ook proberen te doen, consistent zijn.

 

wandelen doelen

 

7. Wekelijkse wandelingen

Een tijdje geleden vroeg ik bij de gemeente een afvalgrijper aan. Ik irriteerde me zo aan alle rommel die ik buiten tegen kwam. Logan en ik namen dan vaak een zak mee om de flesjes, blikjes en chipszakken in te doen. Maar nu hoeven we dus niet meer te bukken.

Ik ga graag wandelen in het natuurgebied naast ons huis of even verderop in het bos. Door het wandelen maak ik mijn hoofd leeg en het afval opruimen geeft me een concreet doel.

Logan voelt zich ook altijd beter als we een frisse neus gaan halen. Er is altijd wat te zien. Vuilniswagens en vrachtwagens die voorbij komen. Of kleine kikkertjes in de waterpoelen.

Een fijn mama en zoon moment en goed voor onze conditie.

 

8. No spend on crap year

Intentionalista kwam met deze challenge om een jaar lamg geen geld uit te geven aan ‘zooi’. Momenteel leef ik al van een minimalistisch budget. Maar ik wil nog bewuster worden over hoe ik mijn geld uit geef en aan wat. Hier vind je de post (in het Engels) met het ‘no spend on crap handbook’.

 

Succes met jouw Nieuwjaarsdoelen!

 

 

Lees ook mijn post over verjaardagsdoelen en mijn verjaardagsdoelen update.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

6 comments

  1. Nienke says:

    Wat een mooie doelen! Er zijn er een paar heel herkenbaar. Ze staan op ongeveer dezelfde wijze ook op mijn lijstje. Ik ben net begonnen met bloggen. Dus groeien met mijn blog en verder ontwikkelen van mijn ‘schrijfkunsten’ is een belangrijk doel! Succes

Geef een reactie