Elke dag opruimen | 30 kleine klussen | 1. tv-kast | 2. salontafel

elke dag opruimen

 

Soms is het overweldigend, de rommel in huis. Met een man, peuter en poes vind ik het knap lastig om ons huis netjes, opgeruimd en laat staan schoon te houden. Daarom doe ik graag kleine klusjes. Wanneer ik zin en tijd heb. Volg mijn handige lijst en doe elke dag een beetje. Aan het eind van de maand zijn de spullen in je huiskamer en keuken uitgezocht en opgeruimd. Doe je mee?

Echt allesreiniger

Opruimen doe ik graag alleen. Als de kleine naar de opvang is of slaapt en mijn man op zijn kantoor is. Dan heb ik de ruimte om mijn ding te doen. Het is handig om een spuitflacon, schoonmaakdoekje en theedoek bij de hand te hebben. Zelf gebruik ik graag de MPD van Forever. Een milieuvriendelijke en multifunctionele allesreiniger dat mild is voor de huid. Je kunt er zelfs de was, afwas en tapijt mee schoonmaken. Het verwijdert vuil, lost vet op en schuurt niet. Het spul is ook mega geconcentreerd. Je hebt maar 1 theelepeltje (!) nodig voor in je sprayflacon of sopje.

 

allesreiniger

 

Begin bij klus 1 en neem maximaal 30 minuten de tijd om de klus te klaren.

De tv-kast

Neem een foto!

elke dag opruimen 1 tv-kast

 

Haal alle spullen uit de lade en leg die op de bank of op de grond. Neem de binnen- en buitenkant van de lade af met een vochtige doek en droog af met een theedoek. Bekijk de spullen die je teruglegt kritisch:

  • hoort dit op deze plek?
  • heb ik het de afgelopen tijd gebruikt?

elke dag opruimen tv-kast voor

Leg dezelfde items, zoals dvs’s bij elkaar. En zorg dat je makkelijk bij de afstandsbedieningen kan. Leg de spullen die elders horen terug op de juiste plek en doe dingen die weg kunnen en nog goed zijn in een doos voor de kringloop. Zijn er spullen kapot en/of incompleet? Wees resoluut en gooi die weg (in de prullenbak of indien nodig bij het kca).

Neem een foto van het eindresultaat. Deel je voor- en na op Twitter (#elkedagopruimen) en in de Facebookgroep.

 

elke dag opruimen tv-kast

 

Is het je gelukt binnen 30 minuten?

 

2. Salontafel

Dit is een plek in ons huis die de afgelopen tijd vooral als speelplek voor Logan fungeerde. Op zijn knieën kon Logan heerlijk met zijn treinbanen spelen. Hierdoor was voor ons de gezelligheid van de salontafel eraf. Want er was geen plek meer voor kaarsjes en frutseltjes.

De plank onder de salontafel had ook nog geen specifieke functie. Behalve het mandje met Logan’s luiers en billendoekjes was het meer een rommelplek geworden. Speelgoed, koffiekopjes en snoepwikkels plukte ik er elke dag vandaan. Ik heb er ook weleens salontafel boeken neergelegd die voornamelijk stof lagen te happen. Maar ik heb nu bedacht dat ik daar een dienblad met kaarsjes neerzet. Dan kan Logan overdag de salontafel gebruiken om op te spelen. En in de avond haal ik dan het dienblad te voorschijn.

10 Minuten klus

Neem een foto.

elke dag opruimen klus 2 salontafel

 

Haal alle spullen van tafel en zet vieze kopjes meteen in de vaatwasser. Neem de salontafel af met een vochtige doek en allesreiniger (ik gebruik MPD) en droog af met een keukendoek. Bedenk welke functie de salontafel bij jou heeft. Is het een plek voor de afstandsbedieningen? Of net als bij ons een speelplek voor de kleine. Wanneer je lades of een extra plank hebt. Bedenk dan of de spullen die je terug wilt leggen daar ook echt thuis horen en of je ze vaak gebruikt.

Leg spullen die er niet thuis horen op de juiste plek. En kleed de salontafel aan.

 

Maak het gezellig

Wat vind jij gezellig? Je kunt een paar mooie boeken uitstallen of misschien heb je liever een opbergmandje voor de afstandsbedieningen. Bij ons staan eindelijk weer kaarsen op tafel!

Heb je nog tijd over? Haal dan gelijk een doekje over de tv-kast.

 

Neem een foto

 

elke dag opruimen 2 salontafel

 

Ik zie graag jouw voor- en nafoto’s in de Facebookgroep!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

5 comments

  1. Sjoukje - meergeldminderstress says:

    Ik doe sinds kort elke dag een kwartiertje de was. Dat scheelt ook zoveel! Zodra ik het weer even los laat, stapelen de kleren zich weer op (zowel vies als schoon trouwens). Maar met elke dag even vouwen danwel sorteren gaat het stukken beter.
    Dat werkt natuurlijk overal met opruimen wel ja. Ik moet er toch eens aan beginnen. 🙂

  2. Fleur | MizFlurry says:

    Dat ziet er weer netjes uit (alhoewel ik het op de voor foto ook niet echt rommelig vond hoor ;)! Ik ben deze maand ook (weer) begonnen met iedere dag een kwartiertje structureel opruimen, het blijft een gebed zonder end he?

Geef een reactie