Fitter worden? Meten is weten, fitcheck bij 24FitCrew

fitcheck 24fitcrew

Sinds een paar weken ben ik weer lekker aan het sporten. Als ik er een work-out op heb zitten denk ik altijd: ‘Waarom doe ik dit niet vaker?’. Want het helpt zo goed om me beter te voelen. Mijn man heeft een abonnement bij Basic Fit. Het fijne aan dit abonnement is dat alle mensen op hetzelfde adres van het pasje gebruik mogen maken. Dus sporten we om de beurt.

Fitcheck

Nu ik dus weer een tijdje bezig ben wil ik weten of ik goed bezig ben. Ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit. Afvallen wil ik niet maar ik wel wel meer uithoudingsvermogen en spiermassa opbouwen. Daarom vond ik het prettig om even ‘doorgemeten’ te worden. Zo heb ik een nulpunt en weet ik over een paar maanden aan de hand van de volgende meting of ik vooruit ben gegaan.

Ik nam contact op met Jorn van 24Fitcrew.nl en ging bij hem langs voor een fitcheck. Na mijn leeftijd, gewicht en lengte te hebben genoteerd mocht ik op een speciale weegschaal gaan staan.

Daar kwam het volgende uit:

gewicht: 57.2 kg

vet 29.4%

kg spieren: 38.3

bmi: 21

metabolische leeftijd: 29 jaar (yes!)

 

Volgens Jorn allemaal heel netjes. Ik was natuurlijk het meest blij met die metabolische leeftijd van 29 jaar 🙂 (ik ben 34).

Over een maand of 2 ga ik weer terug voor een meting. En ik wil dan zien dat mijn vetpercetage is gedaald en mijn spiermassa is gestegen.

 

Hoe vaak sporten?

Ik worstel nog een beetje met de frequentie. Nu is het vooral kijken wanneer het kan. Volgende week gaat Logan weer naar school en ik wil dan zo om de dag gaan sporten. Ik doe graag mee met de groepslessen. Bij Basic Fit sta je dan voor een groot tv-scherm en sport je mee met de virtuele instructeur. Mijn favoriet is de Barbell strength work out. Er hangt nog niet zo heel veel gewicht aan mijn barbell. Maar dat geeft niet. Je moet ergens beginnen he.

Ik word ook altijd vrolijk van de Latin Dance les. Dansen is niet echt mijn ding. Maar het is heerlijk om je vrij te bewegen en los te gaan op de muziek.

Vaak doe ik vantevoren wat cardio. Roeien is mijn favoriet en rennen op de loopband doe ik het minst graag. Als ik er voor in de stemming ben vind ik het fijn om krachttraining te doen. Ik voel met nog niet helemaal op m’n gemak tussen de fitnessapparaten maar ik doe het wel. Hup uit die comfortzone. Ik weet waar ik het voor doe.

 

Hoe zorg jij ervoor dat je fit blijft?

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Geef een reactie