Hoe vind je de baan die echt bij je past?

baan vinden

 

Deze vraag spookt al een paar maanden door mijn hoofd. Vanaf het moment dat ik wist dat mijn contract niet verlengd ging worden ben ik gaan solliciteren naar die baan die wel bij me past.

In de afgelopen maanden mocht ik 3 keer op gesprek komen. Ik had sollicitatiegesprekken voor een baan als office manager, administratief medewerker en PR-medewerker. Helaas ben ik het dus (nog) niet geworden.

 

Het leed dat solliciteren heet

Ook zijn er tientallen brieven de deur uit gegaan. Ik zit op LinkedIn maar zie daar voor mij geen geschikte vacatures voorbij komen, althans niet wat werkuren betreft. Omdat Logan pas 2,5 jaar is wil ik in ieder geval de komende 1,5 jaar niet fulltime werken. Het liefst 3 of 4 dagen, dus tussen de 24 en 32 uur per week zodat ik op maandag mijn mamadag kan blijven houden. Vooralsnog vind ik de meeste vacatures via Indeed. Het is niet de meest mooie website maar puur functioneel. Soms zoek ik alleen op plaats en als ik echt los wil gaan vul ik het geavanceerde zoekprofiel in. En als ik dan iets passends vind schrijf ik een enthousiaste brief en hoop op het beste.

 

Een baan vinden die past bij je studie

Na mijn studie Cultureel Erfgoed heb ik gewerkt als commercieel medewerker binnendienst bij een kantoorinrichter, projectmedewerker bij een Stadsontwikkelaar en als laatste als informatiemedewerker bij een Hogeschool. Het lijkt me te gek om een baan te vinden die iets te maken heeft met Cultureel Erfgoed of Communicatie & Marketing of schrijven. Nu schrijf ik met regelmaat voor deze blog en soms schrijf ik reviews over boeken of lifestyle producten. Leuke opdrachten maar die leveren nog geen geld op.

 

Loopbaancoaching

Omdat mijn vorige baan bij de overheid was heb ik het geluk dat ik hulp krijg van een loopbaancoach. Gelukkig klikte het meteen tussen mij en mijn coach. Een dame met veel levens- en werkervaring die mij op weg naar een nieuwe baan gaat helpen.

In de gesprekken hebben we het gehad over wat voor werk ik heb gedaan en graag wil doen. Maar ook wat mijn talenten zijn en hoe ik deze kan inzetten op de arbeidsmarkt.

 

hoe vind ik de baan die bij me past

 

Inspiratie

Dat is het thema waar we samen aan gaan werken de komende tijd. Ik heb zelfs huiswerk meegekregen. Een opdracht om er achter te komen waar ik mijn inspiratie vandaan haal en de opdracht om mijn levensverhaal te schrijven.

Nu klonk het schrijven van een levensverhaal mij wat dramatisch in de oren. Maar mijn coach verzekerde mij er van dat door op te schrijven welke dingen mij zijn bij gebleven ik zou ontdekken waar mijn talenten liggen.

Ik vind het het werken met een coach erg prettig. Het geeft me houvast en het idee dat ik zinvol bezig ben.

 

 

Welke tips hebben jullie om aan een passende baan te komen?

 

 

 

[:]

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 comments

Geef een reactie