Al het geluk van de wereld, genietmoment

geluk mamamoment werkende mama peuter kind

 

Je was ziek, een flinke buikgriep. Je wilde heel graag bij me zijn. Door me getroost worden. Ik hield je vast.
Je warme lijfje tegen het mijne. Je moet wel echt ziek zijn wil je zo bij me komen liggen.
Ik genoot er van. Dat ik mijn kleine manneke zo heerlijk kon vasthouden.
Dat ik er voor je kon zijn. Gewoon jij en ik samen op de bank.
Je viel in slaap en voorzichtig snoof ik aan je hoofdje. Je mooie zachte bolletje, je weerbarstige blonde haartjes.

En zo bleef ik zitten. Met jou op schoot op de bank. Er stond vast een flauwe tekenfilm op.

Op dat moment had ik genoeg, miste ik niks. Ik realiseerde dat momenten als deze er niet veel zullen zijn. En dus koesterde ik dat moment met heel mijn hart. Ik rook nog eens aan je haartjes. Ik streelde je zachte, warme handjes. Ik dacht niet aan de was die nog gedaan moest worden of de vuile vaat op het aanrecht. Ik was volmaakt gelukkig, helemaal in het moment.

 

Genieten noemen ze dat

Moeder zijn vind ik soms best¬†zwaar. Maar op zo’n moment smelten alle kleine ruzies weg. Want je wilt niet naar bed want er is nog veel te beleven. Blergh geen groenten, ook al zijn het erwtjes die je stiekem toch best lekker vind. Kom op, 3 hapjes en dan mag je een toetje.
Nee, mama is nu wel klaar met het duwen van de schommel. Maar dat snap je niet want je hebt veel te veel lol. Over minder dan een jaar mag je naar school. En voor mijn gevoel gaat er dan heel veel veranderen. Ben je niet meer alleen van mij. Maar dan komen er vriendjes en vriendinnetjes in je leven. Ga je spelen bij kindjes of komen zij bij ons.

En ik ga dan ook weer naar school. Gek he, een mama die weer naar school gaat. Maar tegelijkertijd ga ik ook weer aan het werk. Want mama is ook kostwinner, samen met papa. Daarom heb ik mezelf voorgenomen om de komende maanden heel bewust van je te genieten. Want nu heb ik alle tijd, en die wil ik goed besteden.

 

 

Wat is jouw mooiste mama moment?

 

 

Meer artikelen over baby en kind.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Geef een reactie