MomMandy essentials | Ik ga de deur niet uit zonder….

essentials

Sinds ik bewuster bezig ben met mijn spullen heb ik op veel vlakken veranderingen aangebracht. Veel minder kleding en schoenen, afscheid genomen van boeken, cds en dvds. En voordat ik iets aanschaf denk ik er heel bewust over na. Heb ik het echt nodig? Is het duurzaam genoeg? En wanneer ik iets een tijd niet meer gebruik heb geef ik het weg aan iemand of gaat het naar de kringloop.

Door minder spullen te hebben is mijn leven simpeler geworden. En dat vind ik erg fijn!

Dagelijkse essentials

Maar toch blijven er dingen, fysieke spullen die altijd bij me wil hebben als ik van huis ga.

Mijn handtas is geen grote shopper maar een kleine clutch. En daarin past alles wat ik van dag tot dag nodig heb als ik de deur uit ga. Elke maand ga ik even door de inhoud heen om alles er uit te vissen wat ik niet nodig heb. Zoals speelgoed en snoepjes van Logan. Kassabonnetjes en kleingeld.

Mijn Harry Potter clutch kreeg ik vorig jaar van de kerstman. En sindsdien gebruik ik deze elke dag. Er zit een handig klein binnetasje in zodat je 2 compartimenten hebt.

Dit gaat er altijd mee:

 • sleutelbos
 • sleutel van Logan’s fietsslot
 • opvouwbaar tasje voor boodschapjes
 • lipbalm
 • mintjes
 • tampons
 • winkelwagenmuntje
 • klein bedrag aan cashgeld
 • en toch nog een boel pasjes die toch wel belangrijk zijn om mee te hebben (groene kaar, indentiteitsbewijs, rijbewijs, pechhulp, kentekenbewijs, donorcodicil, ov-chipkaart, zorgverzekeringspas, bankpas, visitekaartje).
 • powerbank

Power to the uhhhh…..telefoon!

Vooral de powerbank vind ik erg handig. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat ik tijdens cruciale momenten met een lege telefoon zat. Dat is vooral heel irritant wanneer je de navigatie van je telefoon gebruikt en deze er halverwege de reis mee ophoudt. Of wanneer je op het station bent gestrand omdat er geen treinen rijden.

Wanneer ik langer van huis ben en ook eten en drinken nodig heb stop ik mijn clutch in een groter tas.Vanuit huis neem ik altijd een fles water mee, fruit en wat lekkers. En als ik met de trein reis ook een boek.

Maar als ik het even kan vermijden blijft die grote tas lekker thuis!

 

Zonder welke dingen ga jij absoluut niet de deur uit?

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 comments

 1. Anja - Minimalist Dutchie says:

  Ik ga het liefst met m’n kleinste tasje de deur uit (ik noem het nog steeds m’n vakantietasje, want dar heb ik ‘m ooit voor gekocht, haha). Daarin zitten:
  – portemonnee
  – sleutels
  – telefoon
  – zakdoekjes
  In m’n handtas zit meestal niet veel meer, behalve misschien iets voor als je ongesteld bent of een boek als ik reis ofzo!

Geef een reactie