[:en]MomMandy zoekt werk: solliciteren[:]

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

omscholing ww werk mommandy mamablogger

 

Vanaf 1 februari was ik weer werkzoekende en mocht ik weer gaan solliciteren. Ik heb besloten om een compleet andere weg in te slaan en me te laten omscholen om een functie in de zorg te kunnen uit oefenen. Hoe gaat het daar nu mee?

Solliciteren

Ik ging op zoek naar vacatures voor een opleidingsplek BBL (beroeps begeleidende leerweg) in de zorg. Uiteindelijk heb ik 7 instellingen aangeschreven en toen was het wachten op reacties.

Bij Amarant werd ik tijdens de briefselectie afgewezen. Maar van 4 instellingen kreeg ik het bericht dat ik uitgenodigd werd voor een selectiedag of selectiegesprek. Dat had ik niet verwacht!

Bij het RIBW mocht ik tweemaal op gesprek komen maar uiteindelijk ging die baan aan mijn neus voorbij.

 

Beet!

Op een gegeven moment kreeg ik een uitnodiging van 2 instellingen voor dezelfde dag. Dat waren de Schakelring en Volckaert. Uiteindelijk koos ik voor Volckaert omdat zij beter aansloten op mijn situatie.

De selectiedag bij Volckaert was eigenlijk heel erg leuk. In groepjes deden we mee aan interactieve workshops. Ook waren een interview en een presentatie deel van de selectiedag. Een paar dagen later kreeg ik het bericht dat ik ben aangenomen voor de BBL opleiding Verzorgende IG (Individuele Zorg)! Super nieuws natuurlijk. Ik mocht een dag meelopen op de afdeling somatiek (verzorgen van ouderen met een lichamelijke aandoening) om te ondervinden of het echt iets voor mij was. Ik heb er nog even goed over nagedacht en heb besloten de uitdaging aan te gaan. Over 1,5 week moet ik nog een TOA-toets afleggen maar ik verwacht niet dat dat een probleem is.

 

Challenge accepted

En dan? In september start ik met 1 of 2 dagen school per week en daarnaast werk ik dan 24 uur per week. Enorm spannend. Hoe gaat dat in combinatie met mijn gezin? Weet je, ik zie het allemaal wel. Ik vertrouw erop dat het goed komt. Het niveau van de opleiding moet te doen zijn en ik kijk er naar uit om weer nieuwe dingen te leren.

Nu komt het dus echt dichtbij ­čÖé

Over een paar maanden ben ik zuster (in opleiding)  Mandy!

 

 

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a Reply