Hoe gaat het nu? Nieuwe plannen voor na de zomervakantie

nieuwe plannen

De afgelopen weken hadden wij met z’n drietjes zomervakantie. Logan was vrij van school, manlief was vrij van school en ik was als werkzoekende ook ‘vrij’. Het was wel even wennen. Weer een compleet ander ritme. En soms zaten we op elkaars lip. We deden leuke dingen als gezin. Een dagje naar het speelbos. Een ochtend zwemmen. En we gingen zelfs naar een ‘krijsparadijs’.

Nu loopt de zomervakantie op zijn einde. Manlief gaat volgende week weer aan het werk en naar school. Logan heeft nog een weekje vrij. En ik ben bezig plannen te bedenken voor mijn toekomst.

Wat wil ik nu eigenlijk?

Jongens, ik heb me ingeschreven bij een kunstacademie! Parttime weliswaar, voor 1 dag in de week. Ik wil me echt graag verder ontwikkelen op het gebied van schilderen. En daarvoor mag ook ik weer naar school. Ik kijk er enorm naar uit.

Daarnaast zoek ik naar een baan voor 3 dagen of 24 uur per week. Een mooie combi dacht ik zo. Werken om als medekostwinner mijn gezin te onderhouden en daarnaast ga ik aan de slag met ontwikkeling van mijn talenten.

Hoe gaat het nu?

Nadat ik stopte met de opleiding tot Verzorgende zat ik weer op een voor mij bekend punt. Alles stond open. Een nieuwe start, een schone lei. Zou ik nu dan de juiste keuze maken en kiezen wat goed is voor mij?

Ik voel me best ok. Ik slik nu al geruime tijd een lage dosis antidepressiva. Dat kleine beetje zorgt er voor dat de schommelingen in mijn gemoedstoestand niet meer zo extreem zijn. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Hierdoor kan ik een ‘normaal’ leven leiden.

Ik weet natuurlijk niet wanneer ik weer aan het werk mag/ga. Maar de opleiding aan de kunstacademie start met het begin van het nieuwe schooljaar in september. Stiekem toch wel een meisjesdroom die uitkomt.

Toen ik mijn HAVO-diploma had gehaald twijfelde ik tussen de opleiding Museologie en de Kunstacademie. Maar ik was bang en onzeker en dacht dat ik niet goed genoeg zou zijn, niet genoeg kunstzinnig talent had om aangenomen te worden. En daarom koos ik voor de veiligere weg.

Uit de comfort zone

Nu, 14 jaar later ben ik nog steeds wel onzeker. Maar ik heb ondertussen al zo veel geleerd. Ik ben buiten mijn comfortzone getreden. Ik heb geleerd nee te zeggen en mijn grenzen te voelen. En langzaam aan durf ik voor mezelf te kiezen en voor mijn eigen geluk te gaan. Dus nu ga ik er voor!

Ook deze keuze is reuze spannend. Soms hoor ik nog een stemmetje in mijn hoofd die zegt: “Maar wat als je niet goed genoeg bent?”. Tja, als ik het niet probeer dan weet ik het nooit.

 

Plannen en routine

Nadat mijn mannen weer aan de slag zijn, mag ik mijn eigen plan trekken. Eén dag in de week zal in het teken staan van de kunstacademie. De overige 4 dagen heb ik van 8:30u tot 14:30u tijd om aan mijn plannen te werken.

Om de dag sporten, elke dag schrijven en sollicitatiebrieven en natuurlijk het huishouden bijhouden. Die 6 uurtjes zijn zo voorbij.

 

Heb jij  nog tips voor het vinden van een parttime baan?

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Geef een reactie