[:en]Tweedehands? Preloved![:]

[:en]tweedehands

 

Sinds dat Logan is ons leven is sta ik versteld van alle kleding en spullen die we in 2,5 jaar tijd verzameld hebben.
Dozen vol kleertjes en speelgoed. Autostoeltjes, springkussens, wipstoeltjes en noem maar op.

Nu kan ik er niet zo goed tegen wanneer ik naar een overvolle zolder moet kijken als ik een wasje doe. En het merendeel van Logan’s spullen heb ik gelukkig weg kunnen geven aan vrienden en kennissen met een jongetje jonger dan Logan.

Maar toch, ons kleine manneke groeit als kool en elke week leg ik wel weer een shirt of broek op de ‘te klein stapel’ op de onderste plank van de commode.

Op marktplaats dingen verkopen had ik niet zo’n zin in. Te kleine kleertjes leveren niet zo veel op en vaak zijn de verzendkosten hoger dan de prijs van de kleertjes zelf. Maar laats kwam ik een nieuwe app voor de verkoop van tweedehands baby-en kinderspullen tegen.

Het van oorsprong Deense bedrijf kwam met de app Reshopper op de proppen. Met als doel lokaal je baby-en kinderspul aan de man te brengen. Een soort van lokale Marktplaats maar dan dus zonder die hoge verzendkosten. Vol enthousiasme maakte ik een winkeltje aan met de spullen van die onderste plank van de commode. Vooralsnog heb ik nog niks verkocht. Maar wellicht als de bekendheid van de app groeit en zich meer ouders uit Brabant aanmelden wel.

Duurzaamheid vind ik belangrijk. En zo ook het hergebruik van spullen. Zelf koop ik ook regelmatig tweedehands voor mijn zoon of mezelf. In het engels noemen ze het liefdevol ‘preloved’ wat ik een mooie uitdrukking vind. Iemand anders heeft er al gebruik van gemaakt maar het kan vaak nog een tweede of zelfs derde ronde mee.

Bij mij in de buurt kwam ik deze leuke Reshopper vondsten tegen:

reshopper

Korte broek voor E 0,50 van Linda B.

reshopper

200 Ballenbakballen voor E 10,- van JK

reshopper

Noppies vestje voor E 5,- van Carola 1

 

reshopper

Toet Toet autogarage voor E 20,- van Mariah R.

 

Als je weinig te besteden hebt of bewust bent over je aankopen zijn dit soort initiatieven uitstekende manieren om gebruik van te maken.

Wil je ook je baby- of kinderspulletjes een tweede kans geven of op zoek gaan naar een goeie deal? Neem een kijkje op Reshopper en download de app.[:]

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

3 comments

Geef een reactie