Powermama: Goed in Balans

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

powermama goed in balans

 

Een aantal maanden geleden kwam ik een post van Nanne Hogeland tegen. Een werkende mama die haar passie om andere mama’s te helpen in balans te komen wil delen. Ik nam deel aan de online cursus en leerde mezelf beter kennen.

Werken aan jezelf

De online cursus duurt 10 weken en kun je volgen door in te loggen in de online leeromgeving. Ook wordt de cursus ondersteunt met een besloten Facebook groep en een werkboek. Mijn werkboekje kwam keurig netjes uitgeprint en ingebonden via de post op mijn deurmat terecht. Maar je kunt deze ook digitaal doornemen.

Iedere week heeft een eigen thema met verschillende modules en 2 pilates lessen. Deze pilateslessen zijn ideaal als je net bent bevallen en weer rustig je lichaamsbeweging wilt opbouwen. Voor mij waren de oefeningen te licht (voor mij is het alweer 3,5 jaar geleden is dat ik mijn zoon op de wereld zette). Maar toch gaven de Pilates lessen mij een moment voor mezelf. Even ontkoppelen en focussen op mijn lijf.

Per module is er een filmpje dat je kunt bekijken waarin Nanne achtergrondinfo geeft over het thema en hoe je daar mee aan de slag kunt. Door de opdrachten in het werkboek te doen wordt je gedwongen even stil te staan bij jezelf. Hoe voel je je vandaag? Wat wil je voor jezelf en jouw toekomst? Ook kun je elke dag een simpele vraag beantwoorden om te oefenen in dankbaar zijn.

Die vragen vond ik erg fijn. Stil staan bij de geluksmomentjes in je dag. Want ook al was mijn dag niet fijn ik kon altijd wel 1 ding bedenken waar ik dankbaar voor was.

Balans

En zo krijg je elke week een mailtje dat er een nieuw thema online staat. Ik vond het fijn om in de Facebookgroep te lezen dat ook andere mama’s worstelen met het vinden van balans in hun leven. Ik plande in mijn agenda in wanneer ik een module wilde volgen. Zo stond er zwart op wit tijd voor mezelf ingepland. Soms lukte het niet om een module te volgen of een pilatesles te doen. Maar dat was geen probleem omdat je de cursus op je eigen tempo kan volgen. In de modules geeft Nanne interessante (wetenschappelijke) achtergrondinformatie. Bijvoorbeeld over hoe dat nu werkt met de hormonen in je moederlijf en hoe deze invloed hebben op je slaap. Omdat Nanne zelf ook moeder is en met dezelfde dingen heeft geworsteld is het ook makkelijker om dingen van haar aan te nemen. Ervaringsdeskundigheid stel ik altijd zeer op prijs.

 

Reflectie

In de cursus zijn ook 2 reflectieweken opgenomen. Je kunt de modules en pilateslessen die je hebt gemist inhalen en je focussen op je doelen van de komende weken. Voor mij was het duidelijk dat ik meer had aan de modules en bijbehorende vragen en opdrachten. Voor mezelf wilde ik graag elke week alle vakjes afvinken. Maar na een tijdje bedacht ik me dat het helemaal niet erg is om de pilateslessen niet te doen. Hierin hervond ik weer een stukje van mijn balans. Dat ik niet alles hoef te doen. Dat ik dingen los kan laten.

 

Aanrader

Deze cursus raad ik aan aan elke mama die meer in balans wilt komen. Hier vind je meer info over de Powermama Goed in Balans cursus (deze start op 8 september). Wat ook leuk is, de Goedleven academie (de online leeromgeving waar je de Powermama cursus kunt volgen) heeft ook een gratis cursus. Energiebalans voor mama’s is een mini cursus waarin je leert om meer rust in je hoofd te krijgen, uitgerust wakker te worden en meer te genieten van het hier & nu. De volgende cursus start vrijdag 18 augustus.

 

nanne hogeland goed leven academie

 

Over Nanne Hogeland

‘Na de geboorte van onze jongste dochter Rosa voelde mijn leven uit balans. Ik was dolgelukkig met mijn kindjes, maar al mijn energie leek weg te zijn. Ik wilde zo graag meer genieten, meer energie krijgen en terug in vorm komen. Maar wanneer kon ik tijd vinden om te gaan sporten? Hoe kon ik zorgen voor een goede hormoonbalans? En hoe kon ik omgaan met de hoge eisen die ik aan mijzelf stelde? Het was een ontdekkingstocht die mij ontzettend veel heeft gebracht: lessen van mijn coaches, een opleiding tot Trainer Hormoonfactor en Pilateslessen van een fantastische docent. Waardoor de energie weer ging stromen, mijn lijf weer in balans kwam en ik voelde dat ik weer helemaal in mijn kracht stond.

Met mijn inzichten wil ik mogelijk dames helpen en daarom heb ik de cursus Energiebalans voor mama’s gemaakt!’

 

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a Reply