Pyjama mama….als de ochtendspits niet soepel verloopt

pyjama mama ochtendspits

 

Vanochtend werd ik om 7:00u ‘s-ochtends wakker.

Voor de een is dat vroeg voor mij is dat vrij laat. Logan gaat om 7:30u naar het kinderdagverblijf en vandaag had ik een flexwerkplek geboekt in het centrum van mijn stad.

Ochtendspits

Dus, ik ben in MIJN PYJAMA, met ongepoetste tanden met Logan de auto ingestapt om hem bij het kinderdagverblijf af te zetten. Wat een verschil met 2 jaar geleden. Toen deed ik Logan ‘s-ochtends in bad, nam ik zelf een douche, gaf ik borstvoeding, zette Logan af bij het kinderdagverblijf en ging daarna door naar mijn werk. Ik werkte toen 4 dagen per week en dacht gewoon weer door te kunnen gaan met hetzelfde leven dat ik had als toen ik nog geen mama was. Dat dat niet lukte, heb ik geweten. Alle ballen vielen toen pardoes naar beneden. Ik nam toen een flinke stap terug en liet een aantal ballen los Maar dat ik nu een pyjama moeder ben geworden, daar sta zelfs ik versteld van.

 

Chillpak

Eigenlijk draag ik geen pyjama’s maar slaap ik in een legging en longsleeve, dus je ziet het er niet aan af gelukkig. Ik was wel bijna b.h.loos de deur uitgestapt maar dat ging zelfs mijn man een stapje te ver.

Ok, inmiddels zit ik deze post fris gedoucht, met een make-upje op en schone kleren aan vanaf mijn flexwerkplek te schrijven. Ach ja, balans is voor mij nog een dingetje. Maar ik heb de ochtendspits toch maar weer mooi overleefd.

 

Ik dacht vanochtend ook terug aan de film Motherhood met Uma Thurman die ik nu ik zelf moeder ben veel meer waardeer.

Het gaat over een gezin met een papa en een mama, kinderen en een hond. De ietwat verslonsde hoofdpersoon is ook een mamablogger en je zult vast veel herkennen.

 

 

Meer posts over balans lees je hier.

 

Betrap jij jezelf wel eens op een pyjamamama dag?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

2 comments

  1. Gwen says:

    Hahaha ook al ben ik geen moeder, ik herken het zeker. Zodra ik thuis ben van werk is het eerste wat ik doe; mijzelf verlossen van de BH! En in het weekend ga ik heus wel eens BH loos een boodschapje doen. Wel een jas over mijn chill outfit, niet iedereen hoeft te zien dat ik geen BH aan heb.

    Ondanks dat je voor jouw gevoel niet in balans bent, denk ik dat je het goed onder controle hebt. Sowieso wat betreft prioriteiten. Logan was op tijd op het kdv. Je bent gaan doen wat je van plan was; werken op je flexplek. En Logan overleeft het wel als je hem een keer niet in bad doet. Hahahaha wordt dat structureel en dagelijks, het niet douchen/badderen, dan is het een ander verhaal.

    Zelf ben ik daarom ’s avonds gaan douchen en bereid ik vaak mijn eten voor morgen, na het avondeten, alvast voor. Zodat ik de volgende dag, relaxter mijn ding kan doen.

    Je doet het goed hoor Mandy! Keep up the good work!

Geef een reactie