Elke dag opruimen | 30 kleine klussen | 3. Speelgoed | 4. buffetkast

elke dag opruimen speelgoed

Ik heb er bewust voor gekozen om ‘maar’ 1 bak speelgoed per keer uit te zoeken en op te ruimen. Kleine stapjes weet je nog?

Voor mijn zoon’s speelgoed hebben we een Kallax Ikea kast met 8 vakken beneden in de huiskamer staan. De 4 onderste vakken zijn gevuld met speelgoed in een Drona bak . En dat vind ik eigenlijk wel meer dan genoeg.

 

speelgoed opruimen

 

Vandaag is de bak met houten treinen aan de beurt. Logan bouwt graag treinbanen op de salontafel en dat gaat perfect met de houten treindelen. We hebben onderdelen van Ikea en Lidl die goed op elkaar passen. Ik had al eens een mooi bordje op de bak geplakt met de woorden ‘houten treinen’. Helaas werd dat er binnen 10 minuten door mijn lieve monstertje vanaf gesloopt. Ik heb de bak nu gelabeld door direct op de stof te schrijven met een verfstift. Zo is meteen te zien wat er in de bak zit en wat er in de bak hoort.

Het nadeel van de Dronabakken is dat ze niet makkelijk schoon zijn te maken. En nu hebben wij ook nog eens zwarte bakken dus je blijft er stof op zien. Met de stofzuiger heb ik de meeste pluisjes en kattehaartjes er vanaf weten te krijgen.

Neem in ieder geval met een vochtige doek en allesreiniger het kastgedeelte waar de bak in staat af. En neem ook de bak zelf af.

Ik ben niet zo ver gegaan om elke afzonderlijk treindeel af te nemen. Dat doe ik wel als ik zie dat er op geknoeid is. Houten speelgoed is erg duurzaam. Het gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig.

 

Speelgoed (op)ruimen

Bedenk bij het opruimen het volgende:

  • Is dit onderdeel in goede staat?
  • Wordt er nog mee gespeeld?

Kapot speelgoed kun je het beste gelijk weggooien. Speelgoed waar op is uitgekeken kun je tijdelijk uit het zicht zetten. Bijvoorbeeld op zolder. Na een tijdje kun je dan weer wat speelgoed omwisselen. Wanneer je kindje echt niet meer met bepaald speelgoed speelt kun je er voor kiezen het te verkopen of het weg te geven.

 

speelgoed opruimen

 

Waar berg jij het speelgoed van je kindje op?

 

4. Buffetkast

Bij ons is de naam ‘rommelkast’ meer op de juiste plaats. Het is een plek met spullen die op de verkeerde plek staan. Boeken, kaarsjes, papieren, speelgoed, knutselspullen. Kortom van alles en nog wat.

 

elke dag opruimen buffetkast

 

Ik heb de eerste plank helemaal leeg geruimd en afgenomen met een vochtige doek met allesreiniger. Alle spullen die op een andere plek thuishoren zijn verplaatst. En zowaar hield ik een halve lege plank over!

Alle papieren waar nog wat mee gedaan moet worden zitten netjes bij elkaar in een opbergmandje. Zelf vind ik het prettig om dit soort klussen in kleine stappen te doen. Dan heeft het al mijn aandacht en is het niet overweldigend.

 

elke dag opruimen buffetkast

 

Heb jij in ook zo’n rommelkast in huis?

 

elke dag opruimen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Geef een reactie