26 Tips voor meer positiviteit in jouw leven

positiviteit tips

Wanneer je op zoek bent naar meer positiviteit in je leven is het goed om je te focussen op de dingen waar jij blij van wordt. Dat hoeven geen grote dingen te zijn. Maar juist door je bewust te worden van de schoonheid in de kleine dingen van het leven kun je dankbaarheid voelen. Voel je het in je hart?

Vandaag deel ik 26 tips, van A tot Z, met dingen die mij laten lachen, me inspireren en waar ik dankbaar voor ben. Lees je mee?

 

Aapjes kijken

Een dagje uit naar de dierentuin zorgt voor afleiding en plezier. Je maakt een wandeling door de frisse buitenlucht terwijl je op zoek gaat naar de dieren.

De autosafari van de Beekse Bergen blijft toch wel een favoriet. Je komt nergens zo dicht bij de giraffen als daar.

 

Baby’s knuffelen

De lach van een baby laat zelfs de grootste chagrijn smelten. Ken jij iemand in je omgeving met een baby? Ga eens op de koffie of bied aan om op te passen. Lekker spelen en kroelen met zo’n hummeltje en na een paar uurtjes weer terug naar papa en mama (of papa en papa of mama en mama).

 

Creatief zijn

Ga lekker los op een groot vel papier met penselen en verf. Of gebruik krijt of viltstiften. Laat je gevoel spreken en uit wat er in je op komt. Het kan heel fijn zijn om met je handen bezig te zijn en iets te creëren. Laat het gevoel dat iets ‘mooi’ moet zijn los en just go with the flow.

 

Dansen

Zet je favoriete playlist op en dans! Gewoon lekker in je eentje in de woonkamer. Er kijkt toch niemand dus doe de moves die je altijd al hebt willen doen. Moonwalk door de keuken en doe de robot. Het zorgt er voor dat je bloed harder gaat pompen en dat je je hoofd leeg kan maken.

 

Eet

Heb jij ook van die moeilijke eters thuis? Kies eens voor jezelf en maak hetgeen klaar wat jij lekker vind. Trakteer jezelf op een lekker visje of maak die groenteschotel waar je al zo lang zin in hebt. Geniet!

 

Feestje

Geef eens een feestje zonder reden. Gewoon omdat het kan. Bel je leukste vrienden en familieleden op en nodig ze uit bij je thuis. Laat iedereen wat drank meenemen zodat het ook nog budgetvriendelijke wordt. Praat, lach, dans en geniet van goed gezelschap

 

Gras

Is het gras bij de buren echt zoveel groener? Stop eens met vergelijken met anderen en focus je op je eigen ‘gras’. Zie je een dor veldje? Geef aandacht aan de dingen die jij wilt verbeteren in je leven, want wat aandacht krijgt groeit.

 

Hardlopen

Niet de favoriete hobby van iedereen maar een hele goede manier om je beter te voelen. Door hard te lopen maak je stofjes aan in je hersenen die je een geluksgevoel kunnen geven. Al loop je maar een rondje van 2 kilometer je komt altijd nog verder dan dat je op de bank hangt.

 

Intimiteit

Wanneer heb jij voor het laatst iemand een knuffel gegeven of er één mogen ontvangen? Even contact met een ander, iemand vasthouden. Ff knuffelen kan enorm fijn zijn en je een gevoel van geborgenheid geven.

 

Janken

Af en toe je tranen op de vrije loop laten kan enorm opluchten. Je laat blokkades los en je emoties vrij. Soms komt het er van zelf uit wanneer je te lang niet bij je gevoel hebt stil gestaan. En soms kan een zielige film of een emotioneel nummer er voor zorgen dat je je emoties lekker kan laten gaan. Verdriet mag er ook zijn.

 

Kussen

Een snotkus van je kind of een pakkerd van je lief. Kusjes zijn altijd fijn om te krijgen. Geef degene die jij lief vindt vandaag eens een extra dikke zoen.

 

Lachen

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ga eens naar een stand up comedy avond of zet een flauwe film op. Kijk met een vriend of vriendin en lig samen in een scheur.

 

 

Make-up

Maak jezelf mooi. Gooi je make-up tas ondersteboven en kijk eens wat er allemaal in zit. Glitter oogschaduw? Waarom niet. Sloerierode lippenstift? Hell yeah! Accentueer jouw mooiste features en maak een selfie.

 

Nostalgie

Duik eens in een ouderwets fotoalbum. Haal herinneringen op bij het zien van je vroegere zelf. Kom je leuke stapfoto’s tegen van jou en je vrienden van ‘vroeger’? Hoppa delen die handel en laat je vrienden ook mee genieten van the good old days.

 

Openheid

Wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat wees dan eens eerlijk. Ook als het niet zo lekker met je gaat. Zonder het donker kan er geen licht zijn. Wees open over je emoties en durf ook de donkere kant in jezelf te laten zien.

 

Park

Laat je tv/laptop/tablet voor wat het is en ga een paar uurtjes naar een park. Neem een goed boek mee om onder een dikke boom te lezen. Trap een balletje met je sportieve maatje. Of lig lekker op een kleedje met een fijn muziekje in je oren en snacks binnen handbereik.

 

Quiz

Host een interactief gameavondje. In plaats van een traditioneel bordspel kun je tegenwoordig met je smartphone meespelen met leuke quizzes waardoor je elkaar beter leert kennen. Gezelligheid en lol gegarandeerd.

 

Romantiek

Verras je lief eens met een zelfgemaakt dinertje. Regel een oppas en ga samen een avondje uit. Laat het bad vollopen en strooi rozenblaadjes in het water. Maak een mixtape/playlist voor je schatje. Kortom, plan bewust tijd in voor romantiek. Ook al ben je allebei druk met werk, school en/of de kinderen. Maak tijd vrij om aan je relatie te werken.

 

Sex

Een fijne vrijpartij kan er voor zorgen dat de band tussen jouw en je partner sterker wordt. En wanneer ben je nu meer ontspannen dan na een orgasme? Geen vriendje, vriendinnetje of bootycall in de buurt? Maak er een mooi avondje met jezelf van 😉

 

Taart

Wie wordt er nu niet blij van een stukje taart? Anders ik wel. En dat niet zo’n gezond stukje vegan cake. Maar eentje met roomboter, chocola en suiker. Yes please!

 

Universum

Wist je dat het universum, ofwel het heelal, je een zee van mogelijkheden biedt? Waar jij aan denkt, wat jij voelt wordt door het universum opgepikt en krijg je weer terug. Denk je positief en voel je dankbaarheid in je hart dan zul je dat in tweevoud terug krijgen. En andersom geldt hetzelfde. Voel jij je ongelukkig en heb je negatieve gedachten dan zul je daar alleen nog maar meer van aantrekken.

 

 

tips positiviteit

 

 

Verandering

Stap vandaag eens uit je routine. Neem eens een andere route naar je werk. Maak vandaag een gerecht dat je nog nooit gegeten hebt. Doe eens een ander make-upje op. Ga niet Netflixen maar bel die vriendin op die je al tijden niet gesproken hebt. Kortom, verander je routine. Zo blijf je scherp. En wie weet wat er op je pad komt als je eens linksaf slaat in plaats van rechts.

 

Wens

Wat wens jij voor jezelf? Durf groots te denken en zet eens op papier wat jij allemaal in dit leven wilt bereiken. Kies dan hetgeen uit wat je op dit moment het meeste zou helpen. Maak een stappenplan om dichter bij je doel te komen en plan die stappen in je agenda. Hoe groot je doel ook is, de eerste stap is gezet.

 

Xylofoon

Muziek maken kan heel positief werken. In je eentje pingelen op je gitaar of los gaan op een xylofoon. Maar het mooiste vind ik muziek maken met anderen. Muziek maken met je band, ‘muziek maken’ met Rockband op de Playstation. Of lekker jammen bij iemand thuis. Music unites.

 

Yoga

“In onze westerse maatschappij zitten we steeds meer alleen in ons hoofd. We bewegen steeds minder en de bewegingen die we maken zijn vaak heel eenzijdig. Hierdoor kunnen we het contact verliezen met de rest van ons lichaam. Spanningen hopen zich in het lichaam op en kunnen verschillende klachten veroorzaken. Yoga leert je om deze lichamelijke en geestelijke spanningen los te laten en zo bewuster, fitter en meer ontspannen door het leven te gaan.” (bron: Satya Nova)

 

Zon

Wanneer de zon schijnt ziet de wereld er een stuk mooier uit. Doe de gordijnen open en laat de zon je huis verwarmen. Vind een windstil plekje in de tuin of op het balkon en voel de zonnestralen op je gezicht. Letterlijk even opladen.

 

 

Wat doe jij voor meer positiviteit in jouw leven?

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

One comment

Geef een reactie