Verhuisstress? Zo ontkom je eraan!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

verhuizen verhuisstress verhuisbedrijf verhuischecklist

 

Verhuizen behoort tot één van de meest stressvolle gebeurtenissen.

In mijn bijna 33 jaar op deze wereld heb ik al een aantal keer de stress van verhuizen mogen meemaken. Maar zoals het met veel dingen is, hoe vaker je het doet hoe makkelijker het wordt. En een goede voorbereiding is echt het halve werk.

Mijn eerste tip is dan ook:

  1. Begin op tijd!

Tijdens een verhuizing komt er enorm veel op je af.

Zodra je weet dat je gaat verhuizen kun je al beginnen met de nodige voorbereiding. Omcirkel de dag van de daadwerkelijke verhuizing in je agenda en zorg dat je die dag en minstens een paar dagen erna vrij hebt.

 

2. Ruim goed en grondig op

Staan er op zolder, in je kelder of garage nog dozen met spullen van een vorige verhuizing? Grote kans dat daar dingen in zitten die je niet nodig hebt. Zoek die dozen als eerste uit. Gooi weg wat stuk is en doneer de spullen die nog goed zijn aan de kringloop. Als je er zin en tijd voor hebt kun je ook proberen je oude, nog goede spullen te verkopen.

Wil je het echt grondig aanpakken? Plan dan een afspraak met de lokale Kringloopwinkel in voor over een week of 4. Dit geeft jou de kans om goed uit te zoeken wat je wel mee wilt nemen naar je nieuwe huis. Verzamel in die komende 4 weken alle te doneren spullen op een centrale plek in je huis. En op de geplande datum ben je weer een heleboel spullen lichter. Hoe minder je hoeft in te pakken, hoe minder je hoeft te sjouwen.

 

3. Je internetaansluiting verhuizen

Wat ik van een aantal mensen die verhuisd zijn heb meegekregen is dat ze vergaten op tijd (minstens 6 weken vantevoren) hun internetaansluiting op hun nieuwe adres te regelen. Vergeet je dit, dan kan het zomaar zijn dat je een aantal weken zonder wifi zit. Zet het op je to-do lijstje van deze week dan kun je dit ook vast afstrepen. Kijk ook eens naar deze handige verhuischecklist.

 

4. Vele handen maken licht werk

Pols vast bij vrienden en familie wie er mee kunnen helpen tijdens en rondom de verhuizing. Samen inpakken is een stuk gezelliger. Plan een dag of weekend in om samen met je moeder of wie dan ook je nieuwe huis grondig schoon te maken. Vergeet ook niet de eindschoonmaak van je oude huis in te plannen. Wanneer je familie en vrienden vraagt is het handig om je verhuisdag in het weekend te plannen. Maar je kunt natuurlijk ook een verhuisbedrijf inschakelen die je helpt met het zware werk. Scheelt ook weer stress.

 

5. Label, label, label

Vraag rond of mensen in je omgeving nog verhuisdozen hebben of koop ze bij de bouwmarkt. Wanneer je er klaar voor bent om in te gaan pakken is het onmisbaar om de dozen duidelijk te labelen. Print een plattegrond van je nieuwe huis uit en geef elke ruimte een nummer. Vermeld op zowel de korte als de lange kant met een dikke stift wat er in zit en in welke ruimte (nummer) de doos mag worden neergezet.  Plak de plattegrond op de dag van verhuizing op een centrale plek zodat iedereen weet waar je de dozen wilt hebben.

 

6. Neem de tijd

Het heeft geen zin om te haasten. Zorg dan ook dat je regelmatig even een kleine pauze neemt. Zorg voor koffie, thee, fris en wat broodjes en koeken om jezelf en je helpers weer op te laden.

 

Heb jij nog een goede verhuistip?

 

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a Reply