Volg jij je hart? Ik neem de eerste stap richting mijn droombaan!

kunstmarkt coach droombaan

 

Schilderijen te koop!

Morgen is het zover. Morgen presenteer ik mijn schilderijen aan de wereld. Nou ja wereld.
Ik sta op de Kunstmarkt in Berlicum. Met mijn schilderijen waar ik mijn hart en ziel in heb gelegd c.q. geschilderd.

Reuze eng vind ik het. Want, wat als het niet goed genoeg is? Wat als niemand het mooi vindt of erger nog, niet aanspreekt? Maar als ik niets doe, gebeurt er niets. En blijf ik in de veilige saaie cocon van mijn comfort zone.

 

Als de ene deur dicht gaat…

De afgelopen maanden waren roerig, vol verandering en onzekerheid. Maar ook een periode van nieuwe kansen, inzichten en lessen. Mijn lieve man is in mei zijn avontuur begonnen. Door weer een opleiding te volgen in de richting waar zijn hart ligt. Ik vind dat echt stoer van hem en sta vierkant achter zijn beslissing. Logan heeft alweer zomervakantie en start over 6 weken in groep 1.

En nu ik nog. Na mijn niet geslaagde poging om weer een opleiding te volgen stond alles weer open. Het idee om thuis te zitten met niks om handen beangstigde me. Ik was bang dat de depressie erger zou worden doordat ik teveel tijd had om te piekeren.

 

De baan met perfecte werktijden

Dus solliciteerde ik op van alles en nog wat. Met het idee om in het werkritme te blijven en onder de mensen te bzijn. Ik vond een baantje als inpakker via het uitzendbureau. Op het industrieterrein in ons deel van de stad en met de, voor mij, PERFECTE werktijden. Ik bracht Logan ‘s-ochtends naar school, startte om 9:00u met mijn werk en was om 14:00u weer klaar zodat ik Logan van school kon halen. Prima for the time being dacht ik zo.

 

Persoonlijke cheerleader

Ik hield me voor dat zolang ik het nog leuk vond ik er mee door zou gaan. En in mijn vrije tijd zou ik dan bedenken hoe ik nu dichter bij mijn droombaan kon komen. Gelukkig helpt Eefje van Puur Eefje me om concrete stappen te zetten richting dat doel. Eefje coacht voornamelijk vrouwen die moeite hebben met balans in hun leven als werkende moeder. Ik ervaar het als erg prettig om, om de paar weken met mijn ‘personal cheerleader’ te spreken. Mocht je geen behoefte hebben aan een psycholoog dat is zo’n coach een laagdrempelige manier om de dingen in je leven aan te pakken waar jij veranderingen in wilt aanbrengen.

 

Weten wat je niet wilt is ook belangrijk

Enfin. De eerste weken als inpakker waren hartstikke leuk. Ik ontmoete veel werkende mama’s en sprak met mensen met allerlei verschillende nationaliteiten. Mijn voordeel dat iedereen Pools was, was na enkele dagen al verdwenen.

Na die eerste weken moest ik ook een paar dagen labels plakken en doosjes vouwen. Vijf uur achter elkaar.

Nu vind ik het echt niet erg om simpel werk te doen maar van die taak werd ikzelf behoorlijk simpel.

En omdat ik met mezelf heb afgesproken dat ik geen werk meer ga doen waar ik niet (enigzins) blij van wordt, is het weer tijd om verder te kijken.

En morgen ga ik dus een klein stapje richting mijn droom: om van mijn creativiteit mijn werk te maken. Ik vind het ontzettend spannend maar heb er ook heel veel zin in. Ik ben benieuwd naar de feedback en reacties van de mensen die langs mijn standje lopen. Ook al verkoop ik niets, het is weer een nieuwe ervaring. En alleen dat al, is voor mij genoeg om deze stap te zetten.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

One comment

Geef een reactie