Goed voor jezelf zorgen: lichaamsverzorging

goed voor jezelf zorgen bodycreme

Goed voor jezelf zorgen kan op legio verschillende manieren. Yoga beoefenen, jezelf creatief uiten, sporten. Jezelf verzorgen hoort daar ook bij. Hiermee heb je even tijd voor jezelf en kun je je op je lichaam focussen. Zijn er dingen waar je last van hebt, zit je lekker in je vel?

Ik weet dat wanneer ik niet goed in mijn vel zit ik mezelf ga ‘verwaarlozen’. Dat klinkt dramatisch maar begint met kleine dingen. Geen make-up op doen of geen zin hebben om te douchen.

Terwijl juist die start in de ochtend zo belangrijk is. Ik heb die douche echt nodig om de dag te beginnen. Hoe zit dat bij jou?

 

Frisse start

In de ochtend neem ik graag een douche. Ik was mijn haar en zeep mezelf in met mijn favoriete docucheschuim. Ik maak contact met mijn lijf en geniet van de heerlijke geur van mijn shampoo en doucheschuim.

Daarna droog ik mezelf af met een schone handdoek die ik heerlijk heb voorverwarmd op de verwarming.

Mijn gezicht smeer ik elke dag in. Maar voor dat beetje extra smeer ik een paar keer per week ook de rest van mijn lichaam in. Ik hou er niet van als heel de badkamer vol staat met producten. Ik vind het dan ook fijn wanneer ik producten voor meerdere doeleinden kan gebruiken. De bodycreme van drs. Leenarts vind ik fijn om te gebruiken. De lotion is zo puur dat ik deze ook voor mijn gezicht gebruik.

 

Mooi zijn voor jezelf

 

De laatste tijd draag ik vooral kleding die lekker zit. Leggings en vesten die me de hele dag warm houden en die comfortabel dragen. Ook mijn hakken blijven in de kast. Ik trek liever mijn stevige boots aan.

Ik heb niet altijd zin om me op te maken. Maar wanneer ik dan in de spiegel kijk ben ik toch minder blij met mezelf. Jezelf opmaken hoeft niet lang te duren, je kunt binnen 5 tot 10 minuten al klaar zijn.

Ik gebruik BB-cream wat in weze een getinten dagcreme is met zonnefactor. Hiermee bescherm ik mijn gezicht tegen UV-straling en zie ik er net wat gezonder uit. Over mijn BB-cream gaat een laagje poeder om mijn t-zone te matteren. Mijn lippen zijn ook vaak droog dus ik heb altijd een lipbalm bij de hand.

Mijn wenkbrauwen kleur ik in met een wenkbrauwenpotlood en daarna borstel ik ze in model. Dat maakt zo’n verschil. Veel meer expressie en een gepolijste look.

Nog wat oogschaduw op mijn oogleden en eye-liner. Een laagje mascara maakt het af.

Mijn lippen krijgen kleur met een zachtroze lipstick. Even afhappen op een tissue en mijn make-up is klaar.

 

Als je haar maar goed zit

Het bovenstaande gezegde is maar al te waar. Ook je haar doen hoeft niet lang te duren. Ik fohn mijn haar als ik uit de douche kom. Daarna gebruik ik wat gelwax om mijn kapsel in model te brengen en ik ben klaar voor de dag.

Ik ga niet elke 6 weken naar de kapper. Wanneer ik denk dat mijn haar een knipbeurt kan gebruiken maak ik een afspraak met mijn vaste kapster.

 

Hoe ziet jouw dagelijkse verzorgingsritueel eruit?

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

5 comments

 1. BestCecile says:

  I have noticed you don’t monetize your site, don’t
  waste your traffic, you can earn additional cash every month.
  You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details
  simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

 2. GidgetJuicy says:

  Hi. I see that you don’t update your site too often. I know that writing content is time consuming and boring.

  But did you know that there is a tool that allows you to create
  new articles using existing content (from article directories or other websites from your niche)?
  And it does it very well. The new posts are high quality and pass the copyscape
  test. You should try miftolo’s tools

 3. Rautenberg says:

  hernia), smeer als een dolle met SPF50, slik een apotheek vol aan vitamines en mineralen, ik ben vegetariër, gebruik voornamelijk natuurlijke beautyproducten en ik bewerk mijn foto’s.

Geef een reactie